Nover Logistics wil voorloper zijn in het transport. En dan vooral groen en duurzaam. Voortgekomen uit kwekers staat Nover Logistics midden in de handel, met als doel de kweker te ontzorgen.

Transport is een essentiële schakel in de keten van teler naar handel. Flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid van de transporteur ontzorgt de kweker. Dat was ook de ervaring van de in 2002 opgerichte coöperatie Flower4All. Die coöperatie is opgezet om de klanten beter te bedienen en door samenwerking de kwaliteit te verhogen. Vanuit deze gedachte werd ook het transport van de coöperatie geprofessionaliseerd. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van NOVER Logistics. Danny Overgaag van NOVER Logistics: “Vlot na de oprichting van het bedrijf werden we ook vaste transporteur voor diverse andere telersverenigingen. Onze kernwaardes service, kwaliteit en betrouwbaarheid staan centraal in het bedrijf. We denken met onze klant mee en proberen te ontzorgen. Naast de transportdiensten biedt NOVER ook facilitaire logistieke diensten. We verzorgen voor diverse klanten in-, uit- en opslag van goederen, voorraadbeheer en orderpicking.”
Naast een gedegen en gezonde groei van het bedrijf staat efficiëntie centraal bij NOVER. “Iedere lege plek in de laadruimte is zonde van de ruimte en een belasting voor het milieu. Door continu te letten op een hogere beladingsgraad zijn we erg gegroeid. Op dit moment zijn er zeven trucks; een vloot die 100 procent Euro 5 is.”

Behoefte kennen

Danny Overgaag ziet toekomst in het transport. Door voorloper te zijn als het gaat om materieel maar vooral ook door de manier waarop NOVER georganiseerd is. “Onze achtergrond als kweker is een groot voordeel; het geeft ons duidelijk inzicht in de behoeften van de klant. Dit resulteert in een optimale wederzijdse klantrelatie. Bij NOVER is alles mogelijk; transport in volle wagens, per pallet of via groupage. Afnemers hebben zoveel mogelijk te maken met dezelfde chauffeurs, die de procedure ter plekke kent. Ook bieden we geconditioneerde opslagruimte voor bloemen die nog geen eindbestemming hebben. Deze worden of aangeboden bij de klok, of worden op een andere manier afgezet. Deze facetten van onze dienstverlening worden enorm gewaardeerd.”


Voorop lopen

Nover Logistics wil ook voorop lopen als het gaat om zorg voor het milieu. Al eerder was NOVER Logistics betrokken bij een project met biodiesel. “Dat was een groot succes maar je moet kritisch kijken naar de kostprijs van biodiesel en de landbouwgrond die je onttrekt aan de voedselproductie. Nu stappen we in het LNG-project, ook daar hebben we kritisch naar gekeken. Wij vinden dat subsidies bijvoorbeeld niet de drijvende kracht achter een dergelijk project mogen zijn. Het moet een krachtige, op zichzelf staande business case zijn. Voor ons gevoel is LNG voor de lange termijn. Het wordt aanpoten, maar in het voorjaar gaan we echt rijden. Dual Fuel is de ideale keuze.”